Vakantie in Limburg

Een week op vakantie in Limburg

Tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor een vakantie in eigen land. Er zijn verschillende redenen waardoor mensen liever niet naar het buitenland gaan. Zo kost een vakantie naar het buitenland meestal een stuk meer geld dan een vakantie in Nederland. Ook vinden veel mensen het fijn dat ze de taal al spreken. Als je liever niet naar het buitenland gaat is een vakantie in Limburg echt een aanrader. 

Vakantie in Limburg

Natuur in Limburg

Limburg staat bekend om de prachtige natuur die je er kunt vinden. Zo zijn er prachtige landschappen met heuvels die je in Nederland nergens anders tegen kunt komen. Hoe meer je naar het zuiden van Limburg gaat hoe hoger de heuvels worden. Vaak zitten er lange gewelven van grotten onder deze heuvels. Vroeger werd daar mergel uit gewonnen, dat is een steensoort waar veel oude huizen in de regio van gemaakt zijn. Ook zijn er verschillende prachtige natuurgebieden te vinden in Limburg. Als je wilde dieren wilt spotten is er geen plek zo geschikt als Limburg. Van wilde zwijnen tot herten, je kunt ze allemaal tegenkomen in één van de natuurgebieden.

Vakantie in Limburg

Steden in Limburg

In de provincie Limburg zijn verschillende prachtige steden. Er is voor iedereen wel iets leuks te doen in één van deze steden. Als je bijvoorbeeld van shoppen houdt kun je het best naar Roermond gaan. In Roermond bevindt zich een groot designer outlet waar je merkkleding kunt kopen die sterk is afgeprijsd. Er is daar een grote selectie van topmerken voor zowel volwassenen als kinderen. Hierdoor kun je er een leuk uitstapje van maken met het hele gezin. Als je meer van oude gebouwen houdt kun je terecht in Maastricht. Maastricht is een van de oudste steden van ons land en dat kun je in het centrum overal zien.