Administratie

Invoice factoring kan ondernemers helpen bij hun groei

Door voor invoice factoring te kiezen als (startende) ondernemer, ben je ervan verzekerd dat facturen tijdig betaald worden. Later in dit artikel zullen we meer vertellen over de exacte werkwijze van factoringbedrijven. Niet alleen voor zzp’ers en freelancers is het inschakelen van een factoringbedrijf interessant. Ook onder MKB’ers valt een groeiende populariteit van deze vorm van debiteurenbeheer op te merken. Dit komt onder meer door het feit dat onbetaalde facturen voor een grote stress zorgen bij ondernemers. Zij moeten immers zelf de rekeningen van hun eigen leveranciers kunnen blijven betalen. Daarbij kunnen onbetaalde facturen de groei van een organisatie remmen.

Invoice factoring

Factoringbedrijven kopen facturen op bij invoice factoring

Wanneer je voor invoice factoring van een factoringbedrijf kiest, verkoop je facturen aan dit bedrijf. Je hoeft de facturen zodoende niet langer zelf naar klanten te sturen. Op het moment dat een factoringbedrijf de facturen van je overneemt, worden deze direct aan je betaald. Zo heb je de inkomsten vaak al binnen een of twee dagen op je rekening staan. Het is vanzelfsprekend niet verplicht om al je facturen aan een factoringbedrijf te verkopen. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om alleen nieuwe klanten bij het factoringbedrijf aan te melden. Van je vaste zakenpartners weet je vaak immers al zeker, dat zij facturen binnen de gestelde termijn voldoen. Een voorbeeld van een betrouwbaar factoringbedrijf in Nederland is Finqle.

Debiteur

Blijf groeien door de zekerheid van betaalde facturen

De zekerheid die een factoringbedrijf je biedt, is veel waard! Je wilt immers blijven groeien als ondernemer en de inkomsten van je bedrijf gebruiken om bijvoorbeeld nieuwe marketingcampagnes op te zetten of te investeren in een nieuwe productiemogelijkheid. Voor het inschakelen van een factoringbedrijf hoeft vaak niet meer dan 2-6% van de totale factuurwaarde te worden betaald. De te betalen vergoeding is vaak afhankelijk van de betalingstermijn van facturen.