vog aanvragen

Snel een vog in huis

Heb je een verklaring nodig omtrent je gedrag omdat je die droombaan hebt gevonden? Een vog aanvragen is tegenwoordig zo gebeurd, niet meer naar het gemeentehuis en uren in de rij staan. Thuis op de uren dat het je jouw uitkomt vraag je verklaring aan, of dit nu in de avond of het weekend is dat maakt niet uit. Je kunt namelijk op vog-aanvraag.info dag en nacht de verklaring aanvragen, heb je geen strafblad heb je snel je verklaring in huis. Over het algemeen na ongeveer een week.

Je hebt wel een strafblad?

Wanneer je wel een strafblad hebt betekent dit niet direct dat je niet in aanmerking komt voor een verklaring, de combinatie van je nieuwe functie en wat je hebt gedaan bepaald dat. Ook wanneer je het delict hebt gepleegd is van belang, is dit in de termijn van terugkijken dan kan mogelijk de verklaring geweigerd worden. Omdat iedere situatie individueel wordt bekeken is het niet vooraf te zeggen of je verklaring krijgt of niet. Heb je twijfels vraag dan altijd een verklaring aan, in beroep gaan tegen een negatieve uitslag is mogelijk.

vog aanvragen

Staan de beroepen vast?

De beroepen staan wettelijk vast waarvoor je een vog aanvragen nodig is, maar vind je toekomstige werkgever het nodig dan kan deze het ook verplichten zonder dat het wettelijk vastgelegd is. Een werkgever is namelijk helemaal vrij of hij een vog vraagt of niet, heeft hij twijfels kan die altijd besluiten een verklaring te vragen. Op de website van de overheid kun je exact alle beroepen en functies zien waarvoor je een verklaring omtrent het gedrag nodig hebt.