Langer fietsen dankzij een elektrische fiets

Dankzij de uitvinding van de elektrische fiets is het voor velen mogelijk geworden om langere afstanden op de fiets af te leggen. Ondanks het feit dat je niet zo veel moeite meer hoeft te doen om vooruit te komen, ben je toch in beweging. Dit biedt uitkomst voor mensen die door ouderdom of conditieverlies de gewone fiets moeten laten staan.

Op de fiets naar je werk

Was je werk eerst nog ver weg, met de elektrische fiets in het ineens goed te doen. Je hapt wat frisse buitenlucht mee en hebt je stalen ros binnen een mum van tijd gratis geparkeerd. Wanneer je op de fiets naar je werk gaat, kun je je abonnement op de sportschool opzeggen en ben je ook nog eens een stuk productiever.

Het model dat bij jou past

Er zijn verschillende uitvoeringen elektrische fietsen. Er is tegenwoordig meer keuze dan een fiets met een lage instap die aanvankelijk voor ouderen op de markt kwam. Zelfs een transportfiets is elektrisch leverbaar. Let bij het kopen van een e-bike goed op de framemaat, de manier van trapondersteuning, het type accu, de positie van de motor en de actieradius. Lange-afstandsfietsers hebben namelijk een ander type fiets nodig dan mensen die hem veelal voor kleine stukken gaan gebruiken. Er bestaan zelfs fietsen die uitgerust zijn met loopondersteuning, waardoor ook het lopen met de fiets aan de hand makkelijker wordt.