Tevreden met gehoortoestellen

Sinds enkele maanden draag ik gehoortoestellen. Het duurde even voordat ik dit probleem aanpakte, maar op een gegeven moment kon het echt niet langer: ik kon me niet meer goed verhouden in sociale situaties. Waardoor er opeens soms vlagen van schaamte opkwamen. Ik vind schaamte iets waar je altijd tegen moet strijden, omdat het zo niet goed en fijn is. Het helpt je niet verder. Ik besloot meteen een audicien op te zoeken. Die kon mij haarfijn vertellen waar het probleem was, en hoe ver mijn gehoorverlies al gevorderd was.

Passen meten en uittesten

Ik ben ontzettend fijn geholpen. Door de nieuwe soorten toestellen zie je nauwelijks meer je toestel zitten. Dat is natuurlijk heel erg prettig. Ook was het testen vrij simpel, ik had het al gauw onder de knie. Ik moet je zeggen: wat een verademing om opeens weer goed te kunnen horen. Het voelt echt alsof de wereld zich weer voor je opent. Misschien dramatisch hoor, maar zo heb ik het werkelijk ervaren. Gesprekken gaan zoveel makkelijker en ik hoef me niet meer te schamen. Ik laat zelfs met trots mijn toestel zien. Omdat ik ook vind dat er openheid moet komen, meer gesprekken over dit soort kwaaltjes.

Zelf proberen?

Heb je ook last van gehoorverlies? Je kan een meting laten doen bij een audicien. Je zult zien dat bekwame vakmensen je goed begeleiden en de beste opties voor je uitproberen. Zeker de moeite waard dus.